Ressurser/Guds siste budskap til planeten jorden

Guds siste budskap til planeten jorden

Av Sigve Tonstad


Tolv tusen fot over Føniks i Arisona, stupte Debbie Williams og seks venner ut av den åpne døren i flyet. De var erfarne fallskjermhoppere, og hadde planlagt en formasjon midtveis.

Hun svevde noen sekunder før hun gikk inn i et raskt stup for å ta igjen de andre under henne. Men hun feilberegnet og smalt inn i en av dem i godt over 80 km/t. Sammenstøtet slo henne bevisstløs, og hun raste hjelpeløs mot bakken med lukket fallskjerm.

Hopplederen, Gregory Robertson, kastet seg ut i fritt stup, med hodet bøyd inn mot brystet, strake tær og armene klemt inntil kroppen. Han nådde en fart på over 289 km/t før han tok henne igjen, grep tak i reserveutløseren og drog hardt i den. Fallskjermen foldet seg ut og Debbie drev sakte mot bakken.

Vi er på kollisjonskurs med endetiden, og mange er bevisstløse; de forstår ikke at bakken nærmer seg i et vilt tempo. Men Gud har planlagt en redningsaksjon midt i svevet. Han forteller om det i Åpenbaringen. Denne boken forteller oss hva apostelen Johannes fikk se om endetiden.

Johannes fikk se engler som fløy gjennom luften mens de ropte til dem som bor på jorden. Når Åpenbaringen forteller oss at det var engler som ropte, viser det hvor viktig det er. De er de siste budbærerne til jorden og har det siste budskapet fra Gud før sammenstøtet.

Hva har Gud på hjertet? «Høsten på jorden er fullmoden,» sier en av englene (Åpenbaringen 14:15). Dette er Jesu annet komme, den endelige dom når Jordens historie når sitt høydepunkt.

Det sier seg selv at det englene roper til verden rett før dette høydepunktet, har avgjørende betydning. Gud forteller oss nøyaktig hvordan vi kan åpne fallskjermene våre idet endetiden stormer oss i møte.

En av disse englene har det evige «evangelium å forkynne for dem som bor på jorden, for alle nasjoner og stammer, tungemål og folk», (Åpenbaringen 14:6). Dette er Guds budskap til hvert enkelt menneske på jorden. Det begynner med det evige evangelium. Det er bare én fallskjerm som kan redde syndige mennesker: Jesu kjærlighet, Jesu frelse.

Da apostelen Paulus ville definere det evangelium han hadde forkynt, oppsummerte han det slik: «Kristus døde for våre synder etter Skriftene, og at han ble begravet, og at han oppstod på den tredje dag etter Skriftene», (1 Korinterbrev 15:3-4).

Vi finner to nøkkelelementer i det evangelium som beskrives her. For det første døde Jesus Kristus for våre synder i stedet for oss. Vi får del i hans rettferdighet ved at han tilgir oss og aksepterer oss.

For det andre seiret Jesus over ondskapen. Tre dager etter at hans død, stod han opp igjen.

Det er bakgrunnen til budskapet fra den første engelen i Åpenbaringen 14. Men han stopper ikke med det. Han fortsetter å rope, «Frykt Gud og gi ham ære! For timen for hans dom er kommet. Tilbe ham som skapte himmelen og jorden, havet og vannkildene!» (Åpenbaringen 14:7).

Dette budskapet minner oss om å frykte Gud og gi ham ære. Dette betyr at vi skal ha ærefrykt og respekt for ham. Og gjennom hele Bibelen blir ærefrykt for ham og lydighet mot ham forbundet med hverandre. Salomo sier, «Frykt Gud og hold hans bud! Det er noe som gjelder alle mennesker», (Predikanten 12:13).

I dag sier folk at «vi kan gjøre akkurat som vi vil. Vi er ikke ansvarlige overfor andre enn oss selv; det finnes ingen standard for rett eller galt utenfor vårt eget hode». Åpenbaringen sier «nei». «Frykt Gud» – lyd ham. Det er en standard utenfor din egen tenkning (se Åpenbaringen 14:12).

I følge Johannes er det enda mer: «Frykt Gud, og gi ham ære!»

Paulus forklarer hva det vil si å ære Gud: «Enten dere eter eller drikker, eller hva dere så gjør, så gjør det til Guds ære!» (1 Korinterbrev 10:31). Å gi Gud ære betyr at hele vår livsstil reflekterer hans vilje for oss.

La oss ta fatt på den andre delen av budskapet. Engelen forteller oss hvorfor vi skal frykte og ære Gud. «Tilbe ham som skapte himmelen og jorden, havet og vannkildene!» (Åpenbaringen 14:7). Vi tilber Gud fordi han skapte oss. Johannes skrev, «Verdig er du, vår Herre og Gud, til å få lovprisningen og æren og makten. For du har skapt alle ting, og på grunn av din vilje ble de til og ble de skapt», (Åpenbaringen 4:11).

Den siste konflikten på denne kloden vil handle om tilbedelse. Åpenbaringen 14:7 oppfordrer oss til å tilbe skaperen. Åpenbaringen 14:9 advarer oss mot å tilbe dyret. Å tilbe skaperen eller dyret, er kjernen i den gigantiske konflikten mellom det gode og det onde.

Nå skal vi se på den tredje delen av dette budskapet. Her er grunnen til at det er så viktig å tilbe den rette: «Timen for hans dom er kommet», (Åpenbaringen 14:7).

Mange skygger unna ideen om Guds dom fordi det er skremmende å stå til ansvar for hva man har gjort. Noen sier til og med at det ikke harmonerer med ideen om en kjærlig Gud.

Men evangeliets sannhet tilintetgjør ikke sannheten om dommen. Evangeliets sannhet samsvarer med sannheten om dommen.

Hva handler denne dommen egentlig om? Ved tidens begynnelse gjorde den ledende engelen i himmelen et opprør og utfordret Guds karakter. Foran hele universet anklaget Lucifer/Satan Gud for å være urettferdig.

I dag kan hele universet se resultatet av Satans arbeid. De har sett krigens lidelser, overgrep og grusomheter. Universet har også fått se alt Gud har gjort for å advare mennesker mot syndens følger; og alt han har gjort for å frelse oss.

Men fremdeles er det store spørsmål som er ubesvart. Har Gud behandlet hvert eneste menneske rettferdig? Har alle virkelig hatt anledning til å ta valg for evigheten?

Dommen svarer på disse spørsmålene. Det avdekker at mennesker går fortapt utelukkende på grunn av egne valg. Ved tidenes ende vil hele universet med glede utbryte: «Sanne og rettferdige er hans dommer», (Åpenbaringen 19:2).

Dommen handler også om å ta et oppgjør med synden en gang for alle. På et tidspunkt må Gud sette strek og si, «nok!» Han vil ikke at synd og lidelse og destruktiv atferd skal fortsette uhindret i all evighet.

Jesus kommer snart tilbake, og da skal han ødelegge synd. Det er derfor han har gitt oss dette påtrengende budskapet om dommen, om tilbedelse og lydighet. Vi er på full fart mot de siste hendelser i denne jordens historie. Dommen har begynt. Vil du velge å la Gud frelse deg?

Sigve Tonstad

En Norsk Bibelinstitutt ressurs

Tema

Bibel og trosspørsmål

Relaterte ressurser

Throughout the centuries Christians have speculated about the meaning of "the Mark of the Beast" and "the Number "666" of the Beast" mentioned in Revelation 13. Today the interest continues unabated for this apocalyptic endtime Antichrist who will control the economic, political, and social life of mankind by placing a mark and a number upon...
Les mer
Dette er en profeti som fører helt ned til vår egen tid, og som viser hva vi går i møte. Bibelen gir oss grunn til å se lyst på fremtiden: «Og desto fastere har vi det profetiske ord, som dere gjør vel i å akte på. Det er som en lampe som lyser på et mørkt sted, inntil dagen lyser fram og morgenstjernen går opp i deres hjerter»...
Les mer
Harmageddon er langt mer enn en konflikt i Midtøsten. Det er globalt – og åndelig. Mange kristne i dag er overbevist om at Harmageddon, Åpenbaringsbokens navn på jordens siste krig, kommer til å bryte ut i nærmeste framtid. Man antar da at Harmageddon refererer til Megiddodalen i Israel (selv om ordet egentlig betyr Megiddofjellet), og alle...
Les mer
Powered by Cornerstone