Patmosvisjonen

Ved å registrere deg samtykker du til vår personvernerklæring, som du finner her.

Dersom du allerede er registrert som bruker og tar dette online kurset eller annet, logg deg inn med din e-post og passord.

Foto: Shutterstock.com     

Hvorfor bry seg om Åpenbaringen?

Johannes skrev Åpenbaringsboken fra Patmos, som i dag er en idyllisk ferieøy i Egeerhavet. I det første århundret e.Kr. var den derimot en fangekoloni. Hit var den gamle apostelen Johannes blitt forvist av keiser Domitian, men selv om han var adskilt fra den kristne menigheten, ble han likevel gjestet av Jesus selv. Han fikk åpenbaringer fra himmelen som gav ham et vidsyn langt utover øyer og hav, og over historien helt fram til Jesu annet komme.

Dette kurset tar for seg de viktige tre første kapitlene i boken Johannes skrev på Patmos, og som er den siste av Bibelens bøker. Gjennom disse kapitlene sender Jesus selv brev til et kristenfolk i krise.

Lær av historien - så vi ikke gjentar den

Patmosvisjonen

Allerede i de innledende kapitlene av Åpenbaringsboken får vi profetiske bilder av kristenhetens historie ned gjennom tidene.

Kurset gir en levende skildring av omstendighetene den gangen budskapene ble skrevet og av situasjonen til de første mottakerne. Dette gir oss en bedre bakgrunn for å forstå den oppmuntring, veiledning og formaning disse tidlige kristne fikk, og for å se paralleller til kirkens historie og til vår tid.

For som dem, er kristne i dag ofte presset, utfordret og til tider kompromissvillige. Kanskje trenger vi også en åpenbaring av Jesus?

Bli med på en rundreise til de sju menigheter

Kurset er lagt opp som et reisebrev hvor NBIs bibellærere tar med kameraet og reiser til Patmos og deretter de sju byer i Tyrkia som mottok de sju brevene i Åpenbaringen. Glem Netflix. Dette er langt mer spennende, og ikke minst en øyeåpner for hva Gud ønsker å formidle til mennesker gjennom historien og i dag.

Kurset gir også  en verdifull innsikt i første delen av Johannes’ Åpenbaring, og gir god bakgrunn for videre studier i denne spennende boken (anbefales før du tar vårt hovedkurs i Johannes Åpenbaring).

Oversikt over delene av kurset

1. Når synet bedrar
En virkelig åpenbaring av det som er bak kulissene

2. Når kjærligheten dør
Brevet til menigheten i Efesos

Patmosvisjonen

3. På livet løs
Brevet til menigheten i Smyrna

4. Å dele by med Satan
Brevet til menigheten i Pergamon

5. Presset til bristepunktet
Brevet til menigheten i Tyatira

6. Nesten død – men bare nesten
Brevet til menigheten i Sardes

7. Døren ingen kan stenge
Brevet til menigheten i Filadelfia

Patmosvisjonen

8. En høyt elsket, lunken menighet
Brevet til menigheten i Laodikea

9. En usynlig virkelighet
Jesu løfter om en evig fremtid
 

Om kurset

Alder: Ungdom og voksen
Vanskelighetsgrad (1-5): 3
Type kurs: Bibelkurs, profetier
Kreves det forkunnskaper? En fordel, men ikke en betingelse
Antall deler: 9

 

Du kan ta kurset som nettkurs eller som ordinært brevkurs i posten. For påmelding, klikk på den blå knappen øverst på denne siden.

Powered by Cornerstone