Arkeologien og Bibelens verden

Ved å registrere deg samtykker du til vår personvernerklæring, som du finner her.

Dersom du allerede er registrert som bruker og tar dette online kurset eller annet, logg deg inn med din e-post og passord.

Foto: Shutterstock.com     

Velkommen på en reise der du møter kulturer og mennesker fra en fjern fortid. Du vil oppleve at Bibelen blir mer levende. Ved å forstå de historiske linjene, arkeologi, språk, kultur og geografi, vil du få en helt ny forståelse av den verden de bibelske historiene fant sted i.

Når arkeologien bekrefter Bibelens troverdighet

Det viser seg at den gamle boken, Bibelen, gir historisk kunnskap med overbevisende autoritet. Bibelens forfattere er troverdige når de omtaler personer, steder og begivenheter som ligger tusener av år tilbake i tiden.

Vi ser at man trygt kan bruke Bibelen som veiviser gjennom fortidens historielandskap. Fortidens begivenheter kaster ofte lys over nåtiden. Dette kurset var nytt i 2016 og vil bidra til å gjøre Bibelen mer levende, meningsfull og forståelig.

Hva sier arkeologien om Bibelen?

Arkeologien og Bibelens verden

Kurset går igjennom de forskjellige epokene i bibelhistorien. Ved å flette sammen de historiske linjene, arkeologi, språk, kultur og geografi gir kurset en fornemmelse av den verden der de bibelske historiene fant sted.

Du får redskaper til å kunne fortsette å studere på egenhånd, og grave frem skjulte skatter i boken som har betydd mer for enkeltmennesker enn noen annen bok.

Lær om den verden Jesus levde i

Dette kurset inneholder 9 spennende deler som går igjennom hele Bibelens historie, fra Abraham i 1. Mosebok, ned gjennom Det gamle testamente (har du huller i din historiekunnskap her?) og til den verden Jesus levde i.

Historikere vet i dag mye mer om jødiske grupper på Jesu tid enn man gjorde for bare et par tiår siden. Vi tror du vil få en helt ny forståelse av fariseere, saddukkere og andre jødiske grupper, og om jødisk religion og kultur i det første århundre.

Oversikt over de 9 kursdeler:

 1. Patriarkene
 2. Okkupasjonen og bosettingen
 3. Det forente riket
 4. Det delte riket, Israel
 5. Det delte riket, Juda
 6. Tilbakekomsten
 7. Jesus i samtiden
 8. Jesus i møte med fariseerne
 9. Apostlenes tid
   

Om kurset

Alder: Ungdom og voksen
Vanskelighetsgrad (1-5): 4
Type kurs: Bibelkurs med bibelsk historie, kultur, geografi og arkeologi
Kreves det forkunnskaper? Nei, men det vil være en fordel
Antall deler: 9

 
 

Du kan ta kurset som nettkurs eller som ordinært brevkurs i posten. For påmelding, klikk på den blå knappen øverst på denne siden.

Powered by Cornerstone