Luther

Ved å registrere deg samtykker du til vår personvernerklæring, som du finner her.

Foto: Shutterstock.com     

Det er over 500 år siden Martin Luther spikret sine 95 teser opp på kirkedøren i Wittenberg, den 31. oktober 1517. Det ble begynnelsen på en prosess som forandret Europa og verden for øvrig, for alltid.

Vi kaller det som begynte den dagen for reformasjonen, men det var like mye en revolusjon. Ikke voldelig, men likevel en dramatisk endring av måten folk tenkte og levde.

Dette kurset forteller den spennende historien om munken fra Wittenberg som motvillig kom til å stå i sentrum for hele bevegelsen. Kurset vil også ta opp hva det som skjedde for så mange år siden, betyr for oss i dag. Når vi ser tilbake på reformasjonen, er det ikke like klart for alle hva det var som skjedde og hva det har oss å si for oss i dag.

Hvis du skal ha mulighet til å forstå betydningen av Martin Luther og reformasjonen, må du vite litt om hvordan samfunnet var på Luthers tid. Så i en spennende video i hver kursdel blir du med på en rundreise til stedene hvor begivenhetene fant sted.

Oversikt over delene av kurset

Luther

1. Forfallet må stoppes

2. Rabalderet begynner

3. Korrupsjonsjeger av Guds nåde

4. Radikal bibelbruker

5. Radikal bibeloversetter

6. Troen alene

7. Nåden alene

Luther

8. Kristus alene

9. Rasende reformator

10. Kristus mot Antikrist
 

Om kurset

Alder: Ungdom og voksen
Vanskelighetsgrad (1-5): 1-2
Type kurs: Historie og teologi
Kreves det forkunnskaper? Nei
Antall deler: 10

 

Du kan ta kurset som nettkurs eller som ordinært brevkurs i posten. Klikk den blå knappen for påmelding øverst på denne siden.

Powered by Cornerstone